Leksandsbostäder AB
Sök Öppna sök

Våra bostadsområden

Vill du bo centralt med stadskänsla och närhet till service? Eller letar du efter mindre samhällen med bad och byskola runt hörnet? Vad du än söker lovar vi att du hittar ett attraktivt alternativ i något av de områden där vi hyr ut bostäder.

Blomma i fönster

Leksand är kommunens centralort och ligger vackert beläget vid sjön Siljan. Leksand är en modern småstad med starka traditioner, levande kultur och ett rikt idrotts- och friluftsliv.

Blomma i fönster

Insjön ligger vid Österdalälven och sjön Insjön cirka 10 kilometer sydost om Leksand. Här finns många stora arbetsgivare, köpcentrumet Hjultorget, goda pendlingsmöjligheter och naturen inpå knuten.

Blomma i fönster

Siljansnäs ligger i västra delen av Leksands kommun. Bebyggelsen breder i huvudsak ut sig på sluttningarna av Björkberget och Hallberget med vacker utsikt över sjön Byrviken och blånande berg.

Blomma i fönster

Djura är beläget i södra delen av Leksands kommun, strax nordväst om Österdalälven, som även utgör en gräns mot Gagnefs kommun. I norr utbreder sig Sjöbotten och Rältabyarna, och i söder finns ett stort öppet odlingslandskap.

Sidan uppdaterad: